کمتر کسی را می‌توان یافت که اسم کیسه‌های پلاستیکی با نام سلفون را نشنیده باشد. این محصول پرکاربرد در حال حاضر در منازل و فروشگاه‌ها کاربرد زیادی دارد؛ چرا که بیشتر بسته‌بندی‌ها با استفاده از این محصولات انجام می‌شود. این محصول برای اولین بار در سال 1924 در ایالات متحده به صورت تجاری عرضه شد و توانست تحولی عظیم در صنعت بسته‌بندی ایجاد کند.

اگر بخواهیم دقیق‌تر راجع به این محصول صحبت کنیم باید آن را در خانواده‌ای بزرگ‌تر، یعنی فیلم‌های پلیمری، جستجو کنیم. فیلم‌های پلیمری در کل به سه دسته تقسیم می‌شوند که به شرح زیر است:

  1. پلیمرهای طبیعی
  2. پلیمرهای مصنوعی
  3. پلیمرهای سنتزی

سلفون، ماده پرکاربرد دنیای امروز آشپزخانه‌ها و فروشگاه‌های ما، یکی از مشتقات گروه اول یعنی پلیمرهای طبیعی است و بر پایه پلی پروپیلن ساخته شده است که بعد از خروج مذاب از قالب دستگاه به کمک آب سرد شده و به حالتی موسوم به آمورف تبدیل می‌شود.

این مدل چون مقاومت نسبتا بالاتری نسبت به محصولات پلاستیکی مثل نایلون و نایلکس دارد؛ شفاف است و قابلیت شکل‌دهی آسانی دارد، باعث استفاده بیشتر آن‌ها در حوزه بسته‌بندی مواد غذایی، خشکبار، گل و گیاه و روکش میز منازل و رستوران‌ها شده است.

سلفون‌های صنعتی به سه دسته شفاف، متالایز و صدفی تقسیم می‌شوند که با توجه به کاربردشان با یکدیگر تفاوت دارند.

از آنجایی که سلفون‌ها در مقایسه با نایلون‌ها از شفافیت بالاتری برخوردار هستند و نسبت به پلاستیک وزن بالاتری را تحمل می‌کنند، برای مصارف بسته‌بندی به پلاستیک ترجیح داده می‌شوند. البته برای بسته‌بندی هر محصول، ضخامت ویژه‌ای از سلفون نیاز است. بیشتر شرکت‌های سازنده با توجه به نیاز مشتریان انواعی از سلفون‌های ضخیم، بسته‌بندی و رولی را تولید می‌کنند تا با توجه به نیاز مشتریان مورد استفاده قرار بگیرند.

در این میان سلفون ضخیم سهم به‌سزایی در تولید را به خود اختصاص داده‌اند؛ به دلیل اینکه در بسته‌بندی مواد غذایی سنگین مانند برنج، قند و شکر بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از سلفون ضخیم به‌صورت چند لایه (سه لایه، پنج ‌لایه و … ) نیز برای عایق‌سازی و بسته‌بندی محصولات صنعتی در خط تولید پالت‌ها، لوازم صوتی و تصویری و فرودگاه‌ها استفاده می‌شود.

در هنگام خرید سلفون‌ های ضخیم باید چند نکته را مورد توجه قرار داد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می‌کنیم:

سلفون باکیفیت:

  • همیشه از نایلون شفاف‌تر است.
  • خطوط عمیق چروک بر روی آن باقی نمی‌ماند. در واقع بافت نرمتری نسبت به نایلون‌های ضخیم دارد.
  • به سادگی‌و با نیروی دست پاره نمی‌شود.
  • اگر سلفون مرغوب را بین دو دست بگیرید و بکشید، نباید به سادگی و با اعمال نیروی کم دچار کشیدگی شود و تغییر حالت دهد، بلکه باید تحمل وزن و فشار را داشته باشد.

سلفون‌ها به صورت متری و کیلویی قیمت‌گذاری می‌شوند. بهتر است پیش از خرید از کیفیت محصولات و نحوه‌ی سرویس‌دهی شرکت اطمینان حاصل کنید.

شرکت آیری ‌پلاست تولید کننده سلفون‌های محافظ مواد غذایی است. سلفون‌های آیری پلاست از مواد درجه یک، مرغوب و با کیفیت تولید شده‌اند که تضمینی برای حفظ سلامت و ایمنی مواد غذایی مصرفی شما هستند.